Píndoles de coneixement


Aquesta secció recull les píndoles de coneixement de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona


Perfils professionals més impactats per la digitalització

Observatori

Feines rutinàries: En general, tots aquells llocs de treball que incorporin un alt component de rutina seran susceptibles de ser substituïts per màquines o softwares. Alguns exemples d’aquest tipus de feina són els comptables, els dependents, o els administratius. La majoria d’aquests processos seran automatitzats i es preveu que el 89% d’aquest tipus de feines desapareixeran durant les dècades vinents.

Feines físiques i treball manual: Les feines que siguin realitzades a través de la força i incorporin elements de regularitat també seran substituïdes per robots. Avui dia, fins i tot a la Xina on els costos del capital humà són molt baixos, s’estan substituint els treballadors de les cadenes de muntatge per robots.

Llocs de treball perduts per la digitalització: Finalment, trobar mètodes per promoure habilitats intangibles com la creativitat, la capacitat de treballar en equip, habilitats comunicatives, humilitat per acceptar les crítiques i una bona gestió del temps serà imprescindible.  

Noves skills Nou mercat laboral