Píndoles de coneixement


Aquesta secció recull les píndoles de coneixement de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona


La Intel·ligència Artificial revolucionarà els processos empresarials

Observatori

A l’hora d’implementar la Intel.ligència Artificial dins l’empresa, les companyies s’hauran de preguntar quin és el grau d’implementació adequat i viable per als seus processos.

Si l’empresa està interessada només a millorar els seus processos existents, reduir costos i incrementar la productivitat, l’empresa pot començar contractant un servei d'intel·ligència Assistida que no causi una gran disrupció en el procés productiu. Aquest tipus d'intel·ligència artificial s’utilitza en l’automatització de tasques repetitives, tant de producció com d’Administració i oficina.

En canvi, si l’empresa busca desenvolupar una nova tecnologia, o produir productes amb capacitat de resposta i autònoms, o serveis i experiències per al consumidor que incorporin intel·ligència Artificial, el cost de contractar un servei d'Intel·ligència Artificial complexa o fins i tot de desenvolupar-ne un de propi pot estar justificat.

 

A nivell de mercat de treball, l’arribada de la Intel.ligència Artifical juntament amb la Robòtica suposarà la pèrdua de un nombre important de llocs de treball, però també crearà una oportunitat per un nou tipus de treballadors, dels quals fins i tot hi haurà escassetat. Persones amb coneixements de Deep Learning i Data Analytics seran els perfils més buscats en aquest camp.

A més, quan el cost de la tecnologia es redueixi durant els propers anys, també suposarà una oportunitat per petits empresaris, a qui donarà la oportunitat de competir amb grans empreses sense la necessitat de realitzar grans economies d’escala.

Tecnologies disruptives Transformació digital