Píndoles de coneixement


Aquesta secció recull les píndoles de coneixement de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona


S’accelerarà l’adopció de l’Internet de les Coses en els diferents sectors

Observatori

ndústria Manufactura: Un 35% d’empreses de la Indústria manufacturera ja utilitza sensors intel·ligents. Un 10% d’empreses esperen implementar-ne durant el proper any, i un 8% preveu que ho farà en els pròxims 3 anys.

Transport: Els cotxes connectats són una prioritat en el desenvolupament de l’Internet de les Coses.

Agricultura: S’estima que hi haurà 75 milions d’aparells relacionats amb l’Internet de les coses de cara l’any 2020. Aquests aparells seran majoritàriament sensors dipositats al sòl per què detectin els nivells d’acidesa, temperatura i altres variables que ajudin al creixement dels productes.

Indústria alimentària: S’estima que de cara el 2020 hi hagi 310 milions d’aparells relacionats amb l’Internet de les Coses de les Coses en la Indústria Alimentària. La majoria d’aquests productes seran senyals digitals connectades que permetin seguir el producte des del productor fins el punt de venda.

Indústria Sanitària: S’estima que s'implementaran 646 milions d’aparells relacionats amb l’Internet de les Coses fins el 2020. Aquests aparells sanitaris poden recol·lectar dades, automatitzar processos, i facilitar el seguiments dels pacients sense necessitat que es desplacin fins als centres mèdics.

Tecnologies disruptives