Píndoles de coneixement


Aquesta secció recull les píndoles de coneixement de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona


Generació Z : l’empoderament de l’individu

Observatori

La generació Z exemplifica l’apoderament de l’individu davant les empreses i els governs. Prefereixen produir els seus propis continguts (Un 67% utilitza youtube per sobre dels medis tradicionals) que consumir allò que els ve donat. Prefereixen consumir allò que produeixen els propis usuaris.

En comparació amb els Millennials, es caracteritzen per dedicar menys temps a l’oci i focalitzar-se en les seves vocacions professionals (blogs, disseny de moda, fotografia...). El fet que hagin nascut en un món en recessió fa que tinguin un punt de vista més conscienciat i realista (segons una enquesta de Millennial Branding sobre la Generació Z, un 76% dels seus integrants estan preocupats per qüestions climàtiques i interessats en col·laborar amb alguna ONG).

Les seves relacions socials són indissociables de la tecnologia, han estat afectades o fins i tot forjades a través de Twitter, Instagram o Snapchat. El fet que siguin la primera generació que ha crescut amb Smartphones fa que sigui impossible entendre’ls sense tenir en compte les xarxes socials.

De mitjana, els joves entre cinc i 16 anys passen tres hores connectats a la xarxa cada dia. La connectivitat envolta les seves vides i els exposa a una gran quantitat de informació. Per aquest motiu, el màrqueting dirigit cap a ells està format majoritàriament d’imatges d’impacte acompanyades de poques paraules, de manera que no requereixi un període llarg d’atenció.

Canvis en l'estructura social